Papa Francisc face marti o vizita de citeva ore la institutiile europene de la Strasbourg.Francisc va lua cuvantul in fata Parlamentului European, in fata reprezentantilor celor 28 de tari membre UE, si a Consiliului Europei, o organizatie interguvernamentala care reprezinta 47 de state.

Suveranul Pontif va tine un discurs despre situatia tinerilor afectati de somaj si despre problema imigratiei.

In fata Consiliului Europei, Papa ar urma sa le ceara europenilor sa construiasca poduri la 25 de ani de la disparitia Cortinei de Fier si sa se implicate in problemele lumii cu diplomatie.

Programul oficial nu prevede nici vreo celebrare publica sau baie de multime. Credinciosii vor trebui sa se multumeasca sa-l urmareasca pe Suveranul Pontif pe un ecran gigantic din catedrala sau sa incerce sa vada silueta alba la intrarea in Consiliul Europei.

Faptul ca Jorge Bergoglio nici macar nu pune piciorul in catedrala care sarbatoreste un mileniu de existenta a generat dezamagire, dar Vaticanul a promis o alta vizita in Franta in 2015.

Masurile de securitate luate pentru aceasta vizita sunt printre cele mai severe. Ultima data cand un Papa a mers in Parlamentul European a fost in 1988.