Presedintele rus Vladimir Putin neaga ca Rusia ar fi izolata international ca urmare a crizei din Ucraina si sustine ca economia ruseasca nu va fi singura care sa sufere din cauza sanctiunilor occidentale si a deprecierii rublei si a preturilor la titei, transmite Reuters citand agentia Itar Tass.

Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au impus sanctiuni Rusiei ca urmare a anexarii Peninsulei Crimeea si a sustinerii acordate separatistilor din estul Ucrainei care se opun autoritatilor de la Kiev.

"Intelegem fatalitatea unei 'Cortine de fier' pentru noi. Nu vom apuca sub nicio forma pe aceasta cale si nimeni nu va construi un zid in jurul nostru. Este imposibil", a declarat Vladimir Putin, citat de agentia Itar Tass, intr-un interviu publicat duminica.

Sanctiunile au lovit in economia deja slabita a Rusiei si au provocat o depreciere a rublei, presiune exacerbata de o scadere drastica a pretului titeiului la nivel global, in conditiile in care acesta este unul dintre principalele produse exportate de Moscova.

"Daca pretul energiei este diminuat intentionat, ii loveste si pe cei care impun aceste limite", a continuat liderul de la Kremlin.

"Este departe de sigur ca sanctiunile, caderile drastice in pretul titeiului si deprecierea monedei nationale vor provoca efecte negative sau consecinte catastrofice doar pentru noi. Nu se va intampla asa ceva", a mai adaugat Vladimir Putin.