Autoritatile federale americane privind aviatia (FAA) investigheaza informatiile potrivit carora avioane fara pilot au zburat in apropierea aeroportului international John F. Kennedy din New York, relateaza CBS News, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Potrivit unei declaratii a FAA, pilotii a trei avioane comerciale au anuntat ca au vazut avioane fara pilot in timp ce incercau sa aterizeze pe aeportul JFK in ultimele zile. "Duminica, la scurt timp dupa ora 20.00, pilotii avioanelor Delta Air Lines 838, un Boeing 737, si Virgin Atlantic 9, un Boeing 747, au anuntat ca au vazut un avion fara pilot la aproximativ 10 mile (16 kilometri) de pista 22 stanga, zburand la o altitudine cuprinsa intre 3.000 si 2.000 de picioare (intre 900 si 600 de metri)", a afirmat FAA.

Miercuri, in jurul orei 13.50, pilotul avionul Airbus 320 al JetBlue a vazut un avion fara pilot la trei kilometri de o pista diferita.

Niciunul dintre piloti nu a fost nevoit sa faca manevre de evitare a avioanelor fara pilot, potrivit FAA, toate cele trei avioane aterizand in siguranta.

Un oficial a declarat pentru CBS News ca politia din Nassau County a folosit elicoptere pentru a investiga incidentul de miercuri dar nu a gasit nicio dovada privind prezenta vreunui avion fara pilot. Politia nu intentioneaza sa continue ancheta, predand cazul FAA.

Aceasta nu este prima data cand pilotii au afirmat ca au vazut avioane fara pilot in apropierea aeroportului. In martie 2013, un pilot Alitalia a declarat ca o drona s-a apropiat la 60 de metri de avionul sau in timp ce se apropia de aeroportul JFK.