Liderii occidentali reuniti in weekend la Summitul G20 din Australia l-au primit glacial pe presedintele rus Vladimir Putin, fapt ce a accentuat divergentele dintre Rusia si Occident asupra conflictului din Ucraina, a apreciat luni presa rusa, citeaza Mediafax.

Summitul G20 "a demonstrat ca Rusia si Occidentul nu au putut gasi limba comuna", scrie cotidianul Vedomosti.

"Pozitiile Rusiei si Occidentului raman ireconciliabile", adauga cotidianul.

Potrivit acestei publicatii, "contradictiile dintre cele doua tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodata: daca mai inainte divergentele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate in public", scrie Vedomosti.

Potrivit ziarului Kommersant, "criza din Ucraina a transformat summitul intr-un club geopolitic de discutii, unde presedintele Putin si opozantii sai intransigenti au fost in centrul atentiei", potrivit Kommersant.

Insa "in pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reusit sa realizeze cel mai important scop la summitul G20: sa evite un scandal major si sa continue dialogul cu opozantii cei mai duri", afirma publicatia.

Potrivit presei ruse, Putin a anticipat plecarea sa de la summit pentru a evita mai multe critici la adresa sa.

Presa rusa subliniaza, de asemenea, ca liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali "foarte rece" si a fost "plasat in umbra pe fotografia de grup", scrie cotidianul pro-Kremlin, Izvestia.

In ce priveste presedintele rus, "el s-a comportat cu sange rece", apreciaza publicatia.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reprosandu-i implicarea in conflictul separatist din Ucraina, inclusiv in doborarea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morti, inclusiv 38 de australieni.

El a a plecat de la summit inainte de final, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene. Totusi, Kremlinul a respins speculatiile ca Putin si-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali.

Presedintele american Barack Obama a avertizat ulterior ca "izolarea" Rusiei "va continua" daca presedintele rus nu va face astfel incat Acordurile de la Minsk sa fie respectate.