Casa Alba a confirmat duminica moartea ostaticului american Peter Kassig, decapitat de gruparea Statul Islamic si a calificat acest asasinat drept un "rau absolut".

"Astazi, transmitem rugaciunile si condoleantele noastre parintilor si familiei lui Abdul Rahman Kassig, de asemenea cunoscut sub numele de Peter", afirma Obama intr-un comunicat publicat din avionul prezidential Air Force One, la intoarcerea de la summitul G20 desfasurat in week-end in Australia, scrie AFP.

Presedintele SUA denunta "un act de rau absolut comis de o grupare terorista pe care lumea o considera, pe buna dreptate, inumana".

"In timp ce gruparea Statul Islamic ucide oameni nevinovati, inclusiv musulmani, seamana moarte si distrugere, Abdul Rahman era un angajat umanitar ce lucra pentru a salva vietile sirienilor raniti si deposedati de conflictul din Siria", mai scrie Obama in comunicatul de presa.

Gruparea ultra-radicala Statul Islamic (SI)a revendicat executarea prin decapitare a ostaticului american Peter Kassig, in semn de represalii fata de trimiterea de consilieri militari in Irak, intr-un videoclip postat online duminica pe site-urile jihadiste.