Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a declarat ca tara sa se "pregateste de un scenariu de razboi total", dar prefera o solutie pasnica a conflictului, potrivit unui interviu publicat cotidianului german Bild, transmite AFP.

"Ucraina a pus in practica tot ce a anuntat in privinta acordului de pace, suntem pregatiti pentru compromisuri si credem ca acest conflict nu poate fi reglat militar. Rusia din contra promite un lucru si face exact contrariul a doua zi", a denuntat presedintele ucrainean, potrivit extraselor difuzate in avans. Interviul urmeaza sa fie publicat luni.

"Nu vrem razboiul, vrem pacea si ne vom lupta pentru valorile europene. Rusia nu respecta niciun acord", a subliniat el.

"Nu imi este frica de un razboi cu trupele rusesti si suntem pregatiti pentru un scenariu de razboi total", a afirmat acesta, intrebat despre un razboi cu Rusia.

"Armata noastra este in prezent intr-o stare mai buna decat era in urma cu cinci luni si primim sustinere din intreaga lume", a spus Poroshenko, inainte de a adauga: "Nu este nimic pe care sa-l vrem mai mult decat pacea, dar trebuie din nefericire pentru moment sa face fata celui mai rau scenariu".