Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a parasit duminica dimineata, reuniunea G20 de la Brisbane, pe fondul criticilor liderilor occidentali din cauza crizei ucrainene, anunta organizatia internationala, citata de AFP.

Avionul presedintelui Rusiei a decolat de la Brisbane inainte de publicarea comunicatului final al summitului G20, citeaza Mediafax.

Surse ruse au anuntat sambata ca Vladimir Putin a decis sa plece mai devreme decat era programat de la summitul G20 desfasurat in orasul australian Brisbane. "Programul vizitei presedintelui Putin a fost modificat. A fost scurtat", a declarat o sursa din cadrul delegatiei ruse, citata de AFP. Conform surselor citate, presedintele Rusiei participa la dezbaterile summitului, dar nu va fi prezent la dineul oficial si va pleca mai devreme decat era prevazut. "Acest dineu este mai degraba o ocazie de divertisment", adauga sursa citata.

Summitul G20 se desfasoara sambata si duminica in orasul australian Brisbane.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reprosandu-i implicarea in conflictul separatist din Ucraina, inclusiv in doborarea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morti, inclusiv 38 de australieni.

Kremlinul a respins speculatiile ca Putin si-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali: "Aceste speculatii sunt niste absurditati. Tema sanctiunilor impotriva Rusiei a fost abordata pe larg la toate intrevederile bilaterale, dar nu a facut nimeni presiuni.