Statul Islamic a difuzat o caseta audio despre care spune ca a fost inregistrata de catre liderul gruparii, Abu Bakr al-Baghdadi, la cateva zile dupa ce au aparut zvonurile referitoare la moartea sa, noteaza BBC.

Abu Bakr al-BaghdadiFoto: Captura Youtube.com

In inregistrare, lansata prin intermediul retelelor de socializare, cel care vorbeste spune ca luptatorii Statului Islamic nu vor inceta niciodata sa lupte, "chiar daca ramane doar un soldat".

Corespondentii spun ca inregistrarea pare autentica si recenta. Analistii BBC spun ca mesajul vrea, cel mai probabil, sa contrazica afirmatia conform careia Baghdadi a fost ucis.

Inregistrarea de 17 minute, difuzata joi, nu face nicio referire directa la atacul aerian condus de fortele americane in preajma orasului irakian Mosul, dar mentioneaza anumite evolutii care au avut loc intre timp.

Caseta audio mentioneaza decizia presedintelui american Barack Obama de a trimite inca 1500 de trupe in Irak, strategie anuntata la scurt timp dupa atacul aerian din Mosul.

Tonul de pe inregistrare este unui sfidator, iar limbajul si accentul suna ca cele ale liderului Statului Islamic, potrivit analistilor.

Inregistrarea ii invita pe sustinator sa dea drumul la "eruptiile de vulcani ai jihadului" in intreaga lume.

Acesta numeste adversarii gruparii "evrei, apostati si diavoli" si spune ca Statele Unite si aliatii sai "sunt ingroziti, slabi si fata putere".

In plus, liderul indeamna la atacuri in Arabia Saudita.