Canalul de televiziune american CNN a anuntat luni ca si-a suspendat emisia in Rusia in urma "recentelor modificari ale legislatiei ruse cu privire la mass-media", care ar avea ca obiectiv sporirea controlului autoritatilor asupra media independente, scrie AFP.

Compania-mama a CNN, Turner International, nu a oferit niciun calendar precis, dar agentia oficiala de stiri Tass, scrie ca emisia CNN ar urma sa fie intrerupta din 31 decembrie.

"Turner International analizeaza optiunile distributiei CNN in Rusia, pe fondul schimbarilor recente din legislatia rusa privind mass-media", anunta grupul intr-un comunicat. "Punem capat relatiilor noastre de distributie actuale in timpul acestui proces", continua textul.

Potrivit comunicatului, biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de aceasta decizie.

Masura vine in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin vizeaza tot mai mult presa independenta, in special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limiteaza la 20% partea de capital pe care o entitate straina o poate detine intr-o companie media in Rusia, ceea ce ameninta cea mai mare parte a organismelor independente din tara. Cele mai importante organizatii de presa din Rusia sunt controlate de aliati ai lui Putin, mai scrie AFP.