Statele Unite nu mai au nici un caz nou de imbolnavire cu Ebola, iar medicul american Craig Spencer, internat la New York dupa ce contractat virusul in Guineea, s-a vindecat. El ar putea fi externat marti, a anuntat luni primaria orasului, scrie AFP.

"Dupa un tratament riguros si o multime de teste, doctorul Craig Spencer, tratat pentru Ebola la spitalul Bellevue, a fost declarat vindecat", scrie in comunicatul municipalitatii.

"Doctorul Spencer nu mai prezinta niciun pericol pentru sanatatea publica si va avea voie sa paraseasca spitalul marti, 11 noiembrie", adauga textul.

Pacientul impreuna cu primarul orasului New York, Bill de Blasio, vor face o declaratie de presa marti dimineata, dar nu vor raspune intrebarilor jurnalistilor.

Craig Spencer, in varsta de 33 de ani, a fost internat la spitalul Bellevue din Manhattan pe 23 octombrie, dupa ce a avut simptomele virusului. Un test a aratat ca are Ebola, virus care a ucis aproape 5.000 de persoane, mai ales in Africa de Vest.

Medicul a contractat virusul in Guineea unde lucra pentru ONG-ul Medici fara Frontiere in cadrul luptei impotriva epidemiei.