Actorul rus, Alexei Devotcenko, cunoscut drept opozant activ al regimului lui Vladimir Putin, a fost gasit mort intr-o casa din nordul Moscovei, au declarat miecuri surse din politie pentru agentia rusa de presa Interfax.

Serviciul de presa al Ministerului Afacerilor Interne al Federatiei Ruse a confirmat pentru Interfax ca in jurul orei locale 18:36 a fost descoperit cadavrul unui barbat intr-o casa din nordul capitalei ruse.

Cauza decesului nu este deocamdata cunoscuta. Politia nu exclude o crima si face cercetari pentru a determina circumstantele decesului.

Alexei Devotcenko, in varsta de 49 de ani, era cunoscut drept un opozant activ al regimului lui Vladimir Putin.

In martie 2010, Devotchenko a lansat un apel catre elita culturala ruseasca sa inceteze sa mai accepte bani de la stat, pe care ii rasplateste prin atitudinea servila, si sa iasa sa protesteze impotriva autoritatilor, relata la acea vreme Radio Free Europe, Liberty.

Devotcenko, membru al Frontului Civil Unit din Sankt Petersburg - miscare de opozitie opuse lui Vladimir Putin- , a luat parte de-a lungul timpului la numeroase actiuni ale opozitiei.

In ianuarie 2012, Devotcenko a fost batut de doi barbati, originari din Dagestan, in statia de metrou Shabolovskaya din Moscova, pentru ca purta cercel in ureche. Actorul relata atunci ca nici politia si nici personalul serviciului de metrou nu au intervenit sa il ajute.