Un actor rus a declansat o polemica in Rusia si in Ucraina dupa ce a aparut intr-un videoclip turnat aparent pe aeroportul din Donetsk, pe linia frontului, unde trage cu mitraliera grea alaturi de separatisti si poarta o casca pe care scrie "Presa", scrie AFP.

Mihail Porechenkov, un actor celebru pentru rolurile de teatru, in seriale televizate si pe marile ecrane, apare alaturi de luptatori separatisti pe aeroportul din Donetsk, pe care armata ucraineana si rebelii si-l disputa de mai multe luni de zile, cu lovituri de mortiere si obuze de artilerie.

Imbracat cu o vesta antiglont si o casca pe care scrie "Presa", actorul, zambind, trage cu mitraliera in directia, dupa toate aparentele, a pozitiilor ucrainene, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rebelilor, NovorossiaTV.com.

Imaginile cu un actor facand turism de razboi au starnit furia ziaristilor rusi si straini, care au platit un tribut greu in Ucraina. Sapte ziaristi, dintre care cinci rusi, au murit in estul Ucrainei de la inceputul conflictului armat, in aprilie.

"Ne luptam atat, ne luptam atat de mult pentru a proteja ziaristii. Si un tip cu doi neuroni, dar cu o fata draguta, organizeaza astfel de provocari", a declarat reprezentantul Uniunii ziaristilor din Moscova, Pavel Gusev, la Ekho Moskvy.

Uniunea rusa a ziaristilor a calificat actul drept "revoltator" si a cerut "prezentarea de scuze publice in fata ziaristilor care isi risca viata, exercitandu-si datoria profesionala intr-o zona de conflict armat".