Un al doilea controlor de trafic aerian a fost inculpat joi in Rusia pentru incalcarea normelor de securitate, in cadrul anchetei privind accidentul aviatic de la Moscova, in care a murit directorul companiei franceze Total, Christophe de Margerie, a anuntat Comisia rusa de ancheta, potrivit Mediafax.

"Controlorul de trafic aerian Aleksandr Kruglov, acuzat de incalcari ale normelor de securitate care au antrenat uciderea prin imprudenta a cel putin doua persoane, a fost inculpat astazi (joi). El este acum in arest", a anuntat Comitetul intr-un comunicat.

Inculparea lui Aleksandr Kruglov intervine a doua zi dupa cea a Svetlanei Krivsun, o controloare de trafic aerian inculpata de asemenea pentru incalcarea normelor de securitate.

Daca vinovatia lor va fi dovedita, ei risca fiecare pana la cinci ani de inchisoare, potrivit legii ruse.

Este vorba de a doua inculpare in ancheta privind accidentul aviatic in care si-au pierdut viata Christophe de Margerie, cei doi piloti ai avionului si o insotitoare de zbor.

Avionul directorului companiei petroliere franceze s-a ciocnit, in noaptea de 20 spre 21 octombrie, cu o masina de deszapezire, la aeroportul Vnukovo din Moscova, iar ulterior s-a prabusit.

Justitia rusa a decis deja arestarea preventiva a soferului masinii de deszapezire, Vladimir Martinenko, care, potrivit anchetatorilor, avea o alcoolemie de 0,6 g/l de alcool in sange in momentul accidentului, precum si a sefului echipei care asigura curatarea pistei, Vladimir Ledeniov.