¬Majoritatea rusilor considera ca relatarile negative din presa internationala cu privire la Rusia si la presedintele Vladimir Putin reprezinta o tentativa de a destabiliza tara, potrivit unui sondaj citat de Moscow Times, anunta Mediafax. Conform sondajului realizat de institutul VTsIOM si dat publicitatii miercuri, 87% dintre respondenti considera ca remarcile critice ale presei straine au motivatii ascunse. Doar 4% dintre participantii la sondaj cred ca scopul criticilor este sa imbunatateasca situatia tarii.

Dintre cele 1.600 de persoane chestionate, 82% apreciaza ca cei care condamna politicile lui Putin vor sa vada inlaturarea Guvernului de la putere.

De asemenea, 87% dintre respondenti cred ca astfel de critici aduse lui Putin sunt nefundamentate si sunt cauzate de faptul ca presedintele rus promoveaza politici independent de restul comunitatii internationale.

Potrivit sondajului, 68% dintre cei chestionati aproba politica oficiala fata de presa straina, apreciind ca aceasta relateaza in mod subiectiv despre actiunile Guvernului rus, in timp ce 20% considera ca relatarile presei internationale sunt obiective. Pe de alta parte, mai multi rusi citesc presa internationala in prezent decat in 2009 (37% fata de 29%).

Sondajul a fost efectuat la 25 si 26 octombrie in 132 de orase si 45 de regiuni din Rusia, pe un esantion format din 1.600 de persoane, si are o marja de eroare de 3,5 procente.