Conditiile pentru ca Franta sa livreze Rusiei o prima nava de razboi Mistral "nu sunt intrunite" in acest moment, a declarat joi ministrul francez al Finantelor, Michel Sapin, relateaza AFP.

Nava de asalt port-elicopter de tip MistralFoto: Defense.gouv.fr

"In prezent, nu sunt intrunite conditiile" pentru o astfel de livrare, a afirmat ministrul pentru postul de radio RTL, in timp ce Moscova afirmase cu o zi inainte ca asteapta livrarea acestei nave la jumatatea lui noiembrie.

"Nu sunt indeplinite conditiile. La ce ma refer cand zic conditii? E vorba de Ucraina, unde suntem intr-o situatie care se indreapta catre normal, ceea ce va face posibila relaxarea lucrurilor si va face ca rusia sa joace un rol pozitiv", a insistat ministru.

Rusia a declarat miercuri ca va primi la mijlocul lunii noiembrie prima nava de razboi Mistral, comandata Frantei, un anunt contrazis de constructor, pe fondul criticilor tarilor NATO pe fondul crizei ucrainene.

Prima dintre aceste doua nave de razboi comandate de Moscova, botezata "Vladivostok", a efectuat saptamana aceasta teste pe mare, in largul localitatii Saint-Nazaire (vest).