Presedintele rus Vladimir Putin a scazut substantial in sondaje in ultima perioada, de la 57% intentie de vot in luna august la 49 de procente intr-un sondaj realizat de Centrul Levada in perioada 26-29 septembrie, ale carui rezultate au fost date publicitatii marti, scrie The Moscow Times. Dmitry Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlin-ului, a comentat pentru Itar Tass rezultatele sondajului, afirmand ca "cifrele nu sunt constante si rezultatele sondajelor tind sa fie fluctuante".

Vladimir PutinFoto: Captura YouTube

Potrivit Centrului Levada, popularitatea lui Putin a fost, pana in acest moment, in crestere constanta de la inceputul anului 2014, dupa anexarea Crimeei si conflictul din Ucraina, in pofida catorva serii de sanctiuni internationale impuse Moscovei.

Alexei Grazhdankin, director adjunct al Centrului de sondaje Levada, s-a declarat de acord cu reactia lui Dmitry Peskov, admitand ca ratingur-ile politicienilor nu se mentin in permanenta la varf.

Sondajul Levada a fost realizat pe un esantion de 1.630 de persoane din 134 de orase ale Rusiei si are o marja de eroare de +/- 3,4%.

Vladimit Putin a fost reales presedinte al Rusiei, pentru al treilea mandat, in martie 2012, cu 63,6% din voturi.