Ostaticul britanic John cantlie a aparut intr-o noua inregistrare a Statului Islamic, filmata in orasul sirian Kobane. Intr-un video aparent regizat, Cantlie spune ca lupta pentru orasul de la granita cu Turcia "este aproape la final", relateaza BBC.

John Cantlie- inregistrare video din KobaneFoto: Captura YouTube

Ostaticul britanic se refera la evenimentele din ultimele doua saptamani. Orasul Kobane a fost scena unor lupte intense dintre militantii kurzi si Statul Islamic.

Videoclipul, care dureaza cinci minute si 32 de secunde, prezinta imagini care se presupune ca au fost filmate cu o drona detinuta de Statul Islamic.

"Acum, batalia pentru Kobane ajunge la final. Mujahedinii curata acum, strada cu strada si cladire cu cladire. Ocazional poti auzi focuri de arme neregulate, in fundal, ca rezultat al acestor operatiuni. Dar, in ciuda a ceea ce va lasa sa credeti media occidentala, nu este o batalie deschisa aici acum. Este aproape gata", spune Cantlie in inregistrare.

"Razboiul urban este cat se poate de dur si de urat si este un fel de specialitate a mujahedinilor", adauga ostaticul.

Kobane se afla sub controlul Statului Islamic de cateva saptamani. Lunea trecuta, militantii au lansat o ofensiva "pe toate fronturile" impotriva luptatorilor kurzi, potrivit activistilor.

Difuzarea inregistrarii cu John Cantlie vine dupa moartea tatalui acestuia, care filmase de pe patul de spital un video in care indemna Statul Islamic sa ii elibereze fiul.

Aceasta este a doua oara cand John Cantlie este tinut ostatic in Siria. Cantile a fost rapit in iulie 2012, cand a fost incatusat si legat la ochi timp de o saptamana. Jurnalistul a scapat cu ajutorul Armatei Libere Siriene.

El a revenit in Siria la sfarsitul anului 2012, atunci fiind rapit pentru a doua oara.