Cancelarul german Angela Merkel a declarat, intr-un itnerviu pentru Sunday Times, ca nu va sustine restrictiile privind libertatea de miscare a muncitorilor din Uniunea Europeana, ceea ce ar putea sa impiedice planurile de reforma ale premierului britanic David Cameron, relateaza Reuters.

David Cameron discutand cu Angela MerkelFoto: Agerpres/Xinhua

Sunday Times o citeaza pe Merkel spunand ca nu va sustine nicio limitare pentru imigranti in cadrul UE.

"Germania nu va moficia principiile fundametale de libertate de miscare in UE", a spus Merkel pentru publicatia britanica.

Cameron, care va organiza un referendum privind statutul de membru in UE pentru Marea Britanie daca partidul conservator castiga alegerile din 2015, a declarat ca vrea sa raspunda ingrijorarilor exprimate de alegatori privind imigrtia.

Cameron vrea si sa mai stopeze din cresterea numarului de sustinatori ai partidului Independentei (UKIP), anti-european, care promoveaza niveluri mult mai scazute de imigranti in Marea Britanie.

Sunday Times a relatat intr-o editie precedenta ca David Cameron evalueaza posibilitatea de a impune o limita a numarului imigranti muncitori necalificati din cadrul UE care cauta loc de munca in UK, ceea ce ar presupune o reforma majora a regulilor blocului.

Sunday Times scrie acum ca Merkel este deschisa discutiilor cu Cameron privind posibile restrictii pentru muncitorii UE care incalca regulile cu scopul de a obtine ajutoare sociale in alte tari din UE.

"Acestea sunt chestiuni controversate care sunt dezbatute inclusiv in tara noastra. Sunt de parere ca trebuie rezolvate intr-o maniera care previne abuzurile. Pe de alta parte, nu putem interveni in principiile fundamentale de libertate de miscare in Europa", spune Merkel.