Facebook a lansat noua aplicatie Rooms, care permite utilizatorilor sa intre in camere de chat folosind pseudonime, a anuntat joi reteaua social media, relateaza agentia DPA citata de Agerpres.

Aplicatia nu are nevoie de un cont de Facebook si permite utilizatorilor sa trimita mesaje text, sa posteze fotografii si clipuri video fara a utiliza efectiv numele lor in camerele de chat create folosind un pseudonim.

Aceasta aplicatie nu permite utilizatorilor un chat anonim ca Secret sau Whisper, ci mai degraba sa stea pe chat cu persoane care au interese similare.

"Rooms va permite sa-i invitati pe altii" la chat, a declarat managerul de produse Facebook Josh Miller. Sesiunile de chat sunt doar de invitatii si utilizatorii se pot alatura folosind un cod circular QR, pe care membrii existenti in Room il posteaza online sau il imprima ca o fotografie offline.

Noii utilizatori se alatura apoi camerei de chat fotografiind sau scanand acest cod cu camera smartphone-ului lor. Aplicatiile care promit utilizatorilor anonimatul au castigat in ultimul timp popularitate, noteaza DPA.