Un barbat a fost arestat miercuri dupa ce a sarit gardul care da spre peluza Casei Albe, insa fara a ajunge in cladirea unde locuieste presedintele american asa cum s-a intamplat cu o luna in urma intr-un alt incident, scrie AFP.

"In jurul orei 19:16, un individ a escaladat gardul din nordul Casei Albe. El a fost imediat arestat pe gazon de catre Secret Service", a declarat Edwin Donovan, un purtator de cuvant al politiei insarcinate cu protectia presedintelui american.

Barbatul a fost transportat la un spital din apropiere, a precizat el. In varsta de 23, el a fost identificat ca Dominic Adesanya cu resedinta in Bel Air, Maryland. El nu era inarmat in momentul arestarii sale. Intr-un video difuzat de televiziunile americane, vedem un barbat lovind cu picioarele cainii care se napustesc asupra lui. El este apoi arestat de catre agentii Secret Service.

Doi caini raniti au fost dusi la un medic veterinar, a declarat Secret Service.

In seara zilei de 19 septembrie, Omar Gonzalez, un fost militar de 42 de ani inarmat cu un briceag in buzunar, s-a urcat pe gardul de 2,30 metri din nordul Casei Albe, apoi a mers mai mult de 60 de metri pe peluza inainte de a reusi sa intre pe usa principala de la parterul cladirii. El a trecut prin mai multe camere inainte de a fi arestat.

Ca urmare, in 1 octombrie, Julia Pierson, seful Secret Service care se ocupa de protectia presedintelui american, a demisionat pentru ca nu era singurul incident care a aratat deficiente mari privind securitatea lui Barack Obama.