Autorul atacului armat ce a avut loc miercuri in Parlamentul de la Ottawa a fost identificat ca fiind Michael Zehaf-Bibeau, un canadian de 32 de ani considerat de serviciile de informatii un "calator cu grad ridicat de risc" si caruia i-a fost retras recent pasaportul, potrivit mai multor media, citate de AFP.

Canalul american CBS citeaza surse oficiale americane care dezvaluie identitatea suspectului, impuscat de politie la pranz la Ottawa.

Responsabili canadieni au confirmat identitatea suspectului cotidianului canadian Globe and Mail, precizand ca acest canadian este prezentat ca "un calator cu grad ridicat de risc" de serviciile de informatii si caruia i-a fost retras recent pasaportul.

Pasaportul barbatului care a ucis luni cu masina un militar intr-o suburbie din Montreal a fost de asemenea confiscat in iulie, au anuntat marti anchetatorii.

Michael Zehaf-Bibeau a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru furt si posesie de arme in 2003, potrivit canalului canadian CTV. El este de asemenea urmarit pentru posesie de stupefiante, in apropiere de Montreal si Ottawa.

Zehaf-Bibeau este suspectat de uciderea in apropiere de Parlament a caporalului Nathan Cirillo, care era de serviciu la monumentul eroilor din Ottawa, a declarat ministrul afacerilor externe John Baird, citeaza Agerpres.