Grupul terorist Stat Islamic (SI) a lansat luni seara o noua ofensiva in orasul kurd sirian Kobane, dupa ce a comis doua atacuri sinucigase cu masina-capcana in nordul localitatii, a anuntat un ONG, potrivit Agerpres.

"Imediat dupa ce au comis doua atacuri sinucigase, combatantii jihadisti au lansat o ofensiva pe toate fronturile din oras in directia zonelor care se afla in continuare sub control kurzilor", a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.

OSDO a precizat ca in jurul orei 20.00 GMT (23.00, ora Romaniei), in cel de-al treilea oras ca marime din Siria aveau loc lupte violente.

ONG-ul a adaugat ca nu poate oferi in acest moment un bilant al atacurilor sinucigase.

Localitatea Kobane este deja timp de o luna scena a unei vaste ofensive din partea gruparii SI, care incearca sa ocupe orasul, pentru a-si asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriana.

Jihadistii au intrat in oras pe 6 octombrie, dar in prezent controleaza doar jumatate din acesta, potrivit OSDO.

Statul Islamic se confrunta cu o rezistenta puternica din partea combatantilor kurzi, carora armata americana le-a parasutat duminica, pentru prima data, armament, munitie si material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de catre autoritatile kurde din Irak.

Fortele kurde sunt ajutate, de asemenea, de atacuri aeriene ale coalitiei internationale, care a efectuat, de la sfarsitul lunii septembrie, aproximativ 140 de raiduri contra pozitiilor SI in orasul Kobane.