Un avion in care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, si alte trei persoane s-a prabusit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, provocand moartea persoanelor aflate la bord, relateaza agentia rusa Tass, citat de Mediafax. Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krilova, a anuntat ulterior ca in acest accident au murit trei membri ai echipajului si directorul grupului Total, potrivit agentiei RIA Novosti. Acesta informatie a fost confirmata de grupul Total.

De MargerieFoto: youtube.com

Avionul privat de tip Falcon 50 urma sa efectueze cursa Moscova - Paris, insa s-a prabusit la ora locala 23.58 (22.58, ora Romaniei), pe aeroportul Vnukovo, dupa ce ar fi intrat in coliziune cu o masina de deszapezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigatii in domeniul transportului, Tatiana Morozova.

"In urma coliziunii, au murit patru persoane. Au fost gasite cadavrele lor", a precizat Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krilova, a anuntat ulterior ca in acest accident au murit trei membri ai echipajului si directorul grupului Total, potrivit agentiei RIA Novosti.

Acesta informatie a fost confirmata de grupul Total.

"Grupul Total confirma cu profunda tristete ca directorul sau general, Christophe de Margerie, in varsta de 63 de ani, a decedat in noaptea de luni spre marti, intr-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, in urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszapezire", a anuntat compania intr-un comunicat.

Potrivit lui Morozova, fortele ruse au fost deschis o ancheta penala in legatura cu acest accident.

Aeroportul a fost inchis temporar, pentru efectuarea unor investigatii la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internationale din Moscova. Situat in sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

Cu mustata sa stufoasa distinctiva si cu modul sau de a fi deschis si popular a fost una dintre figurile cele mai cunoscute in randul companiilor petroliere de top din lume, scrie The Guardian. De Margerie, absolvent al Ecole Superieure de Commerce din Paris, a devenit director executiv in februarie 2007, asumandu-si in plus rolul de presedinte in mai 2010.