Decizia Administratiei de la Kiev de a se ralia sanctiunilor europene impuse liderilor Transnistriei reprezinta un "act de intimidare", avertizeaza Ministerul rus de Externe, transmite agentia Itar-Tass, preluata de Mediafax.

"Masurile luate de Uniunea Europeana se inscriu cu greu in logica reluarii negocierilor pe tema conflictului transnistrean. Este inexplicabil de ce o tara care este garant al procesului de solutionare a crizei transnistrene - Ucraina - a optat sa impartaseasca politica generala a UE de a crea conditiile pentru exercitarea de presiuni asupra Transnistriei, presiuni care au capatat putere dupa ce R. Moldova a semnat Acordul de asociere. Din punctul nostru de vedere, aceasta decizie nu poate fi catalogata decat ca fiind un act de intimidare", precizeaza Ministerul rus de Externe.

"Speram ca Ucraina, in calitatea de garant si mediator al procesului de solutionare a conflictului transnistrean, va adopta masuri practice pentru a confirma capacitatea de a se conforma obligatiilor asumate in procesul de negociere", subliniaza diplomatia rusa.

Ucraina, Albania, Muntenegru, Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechtenstein si Georgia au decis pe 16 octombrie sa se ralieze sanctiunilor europene impuse impotriva a 15 persoane implicate in conflictul din Transnistria.