Sindicatul pilotilor grupului aerian german Lufthansa a anuntat luni dimineata o noua greva pentru marti care va afecta zborurile de cursa lunga, dupa greva prevazuta luni dupa-amiaza pentru rutele interne si zborurile de cursa medie, transmite AFP.

Avioane Lufthansa raman la solFoto: Rompres

Miscarea de marti, a noua de acest tip de la finalul lunii august pe fondul conflictului privind conditiile de pensionare, va dura intreaga zi, de la ora 6:00 (ora 4:00 GMT), la ora 23:59 (21:59 GMT). Greva va afecta doar compania Luftansa, si nu si celelalte marci ale grupului, Swiss si Austrian Airlines.

Greva de luni afecteaza in jur de 2.150 de zboruri si peste 200.000 de pasageri, insa Lufthansa prevede ca va putea asigura o treime din trafic, in jur de 700 de zboruri, pentru "peste 70.000 de pasageri".

Compania a promis sa publice pana la mijlocul zilei un nou plan de zbor pentru marti.

Disputa dintre lufthansa si pilotii sai se desfasoara in paralel cu un alt conflict social din Germania, cel dintre compania feroviara Deutsche Bahn si mecanicii de locomotiva, care s-a desfasurat sambata su duminica, in plin sezon al vacantelor de toamna.