In total 26 de persoane au fost arestate in cursul ciocnirilor dintre politia din Hong Kong si manifestanti prodemocratie care au incercat sa ocupe din nou o tabara demontata cu o zi inainte de autoritati, a informat sambata politia locala, citata de AFP.

Manifestantii, in numar de 9.000 in jurul orei locale 03.00 (vineri, 19.00 GMT), au reusit sa ocupe din nou artera principala din cartierul foarte populat Mongkok, in zona continentala a fostei colonii britanice, transmite Agerpres.

In urma violentelor au fost raniti 15 membri ai fortelor de ordine, precizeaza un comunicat al politiei.

Fortele de ordine, care au demontat aceasta tabara cu o zi inainte, au incercat sa ii respinga pe manifestantii dotati cu umbrele pentru a se proteja de gazele cu piper si de bastoane, insa la rasaritul soarelui s-au retras, in uralele multimii.

Unii dintre militanti s-au grabit sa monteze din nou baricadele, in timp ce alte mii de persoane s-au asezat pe carosabil pentru a bloca circulatia.

Aceasta noua noapte de violente risca sa compromita si mai mult intoarcerea la masa dialogului propusa de guvernul local studentilor, varful de lance al protestelor, pentru a pune capat blocarii arterelor rutiere.

Taberele montate pe carosabil cu incepere de la 28 septembrie au perturbat serios activitatea la Hong Kong si activitatea cotidiana a celor peste sapte milioane de locuitori din acest teritoriu semiautonom aflat in extremitatea de sud a Chinei, care cunoaste cea mai grava criza politica de la retrocedarea catre China in 1997.