Casa Alba a anuntat miercuri ca "nu este luata in considerare" in acest moment varianta crearii unei zone tampon intre Siria si Turcia, transmite AFP.

Miercuri dimineata, secretarul se Stat american John Kerry a declarat ca aceasta idee, promovata de mai multa vreme de Ankara, merita avuta in vedere.

Principiul zonei tampon a fost promovat de mai multa vreme de autoritatile turce si sutinut miercuri de presedintele francez Francoi Hollande. Totodata, intr-o conferinta de presa comuna cu John Kerry, ministrul britanic de Externe Philip Hammond a aratat ca Marea Britanie este gata sa "examineze" aceasta idee.

"Ideea unei zone tampon circula" de mai multa vreme, a afirmat Hammond, adaugand ca "trebuie sa o exploram impreuna cu ceilalti aliati si parteneri".

Avioanele colaitiei internationale au efectuat miercuri mai multe lovituri aeriene pentru a ajuta fortele kurde sa franeze avansul jihadistilor in orasul sirian Kobane, o lupta care a provocat revolte violente, soldate cu victime, in Turcia vecina.