Unul dintre militarii americani acuzati de violarea unei romance in Italia va fi judecat, incepand din februarie, pentru o alta agresiune sexuala, relateaza publicatia Stars and Stripes, citata de Mediafax.

Gray Gerelle Lamarcus, in varsta de 22 de ani, membru al Brigazii americane aeropurtate 173, este acuzat de violarea unei adolescente in varsta de 17 ani, de origine columbiana, in orasul italian Vicenza.

Procesul militarului american va incepe in 3 februarie, la o instanta din Italia, a declarat avocatul inculpatului, Sara Motta.

Intr-un alt caz, Gray Gerelle Lamarcus este acuzat, impreuna cu un alt militar american, Darius Edil Mc Cough (21 de ani), de lovirea, talharirea si violarea unei romance in varsta de 24 de ani, insarcinata in sase luni, in orasul Vicenza. Agresiunea a avut loc in noaptea de 14 spre 15 iulie 2014. Romanca in varsta de 24 de ani a fost abordata de cei doi militari americani, a fost urcata intr-o masina, dusa pe un camp, unde a fost batuta, violata si abandonata. Din cauza agresiunii, romanca, prezentata drept prostituata, a riscat pierderea sarcinii.

Procurorii din Vicenza au anuntat ca investigatia in cazul violarii romancei continua. Cei doi militari americani sunt in arest de tip domiciliar in unitatea militara americana Del Din din provincia italiana Vicenza.

Soldatul Gray Gerelle Lamarcus sustine ca victimele incearca sa obtina bani de la el. "In Italia, sunt multi oameni infometati de bani. Este uimitor: am trait 21 de ani in Statele Unite fara sa am probleme cu legea. Cum am venit in Italia, au inceput problemele", a spus el.

Statele Unite au solicitat repatrierea celor doi militari americani pentru a fi judecati de o instanta americana, dar ministrul italian al Justitiei, Andrea Orlando, a dat asigurari ca cei doi militari americani acuzati de violarea romancei vor fi judecati in Italia.