Cel putin patru persoane au murit si alte 23 au fost ranite intr-un accident in lant, in care au fost implicate aproximativ 40 de vehicule, produs duminica dimineata in nordul Greciei, au anuntat autoritatile. Potrivit presei grecesti, accidentul a fost provocat de un tir care circula cu viteza si a intrat intr-o coloana de masini stationate temporar din cauza unor lucrari la autostrada. Soferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost prins la scurt timp de autoritati si arestat. Presa greaca mai scrie ca acesta este cetatean roman si conducea un vehicul inmatriculat in Bulgaria.

Accident in GreciaFoto: Captura YouTube

UPDATE 6: Ministerul de Externe a transmis noi precizari cu privire la accidentul din nordul Greciei. Potrivit MAE, soferul autocamionului a declarat in cadrul audierilor ca "nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare". MAE mai precizeaza ca, din informatiile obtinute pana acum, nu au fost implicati si alti cetateni romani in accident.

"Conform primelor declaratii date de soferul autocamionului in timpul audierilor, rezulta ca acesta a vazut semnalizarile luminoase care indicau restrictii de circulatie cauzate de lucrarile la carosabil, insa nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare.

Autoritatile judiciare elene vor efectua o noua audiere maine, 6 octombrie 2014, urmand a dispune masurile legale ce se impun.

Consulatul General al Romaniei la Salonic a continuat, la fata locului, demersurile de obtinere a unor informatii cu privire la existenta si a altor cetateni romani implicati in accident.

Informatiile actualizate astazi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arata ca nu au fost implicati si alti cetateni romani in accident.

Subliniem, inca o data, faptul ca cercetarile inclusiv sub aspectul stabilirii identitatii certe a persoanelor implicate in accident continua, reprezentantii oficiului consular roman aflandu-se la fata locului.

Consulul roman a asistat la audierile efectuate de autoritatile elene, soferul tirului beneficiind de asistenta unui traducator de limba romana, urmand sa decida asupra angajarii unui avocat care sa il reprezinte in instanta.

Consulatul General al Romaniei la Salonic urmareste indeaproape desfasurarea evenimentelor si ramane in legatura permanenta atat cu cetateanul roman, soferul autocamionului, cat si cu autoritatile elene competente cu gestionarea cazului".

UPDATE 5: Ministerul roman al Afacerilor Externe confirma, intr-un comunicat remis presei, ca un autocamion la volanul caruia se afla un cetatean roman a lovit mai multe autoturisme pe o autostrada in apropiere de Salonic si ca, in urma accidentului, 4 persoane au decedat, 4 persoane sunt ranite grav si peste 20 sunt ranite usor. "Soferul autocamionului, cetatean roman, a fost retinut si se afla la dispozitia autoritatilor elene", precizeaza MAE. Ministerul mentioneaza totodata ca, "din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezulta, inca, decesul sau ranirea vreunui cetatean roman".

Precizarile MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei:

"Consulatul General al Romaniei la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier in apropierea orasului Salonic, pe autostrada ce face legatura intre orasele Salonic si Veria, cu o posibila implicare a unui autocamion inmatriculat in Romania.

In acest sens, oficiul consular a intreprins demersurile legale pe langa autoritatile elene, in vederea obtinerii unor informatii certe, in regim de urgenta, cu privire la circumstantele producerii accidentului, cat si pentru confirmarea existentei unui autovehicul inmatriculat in Romania implicat in accident.

In paralel cu demersul initiat, o echipa a Consulatului General al Romaniei la Salonic s-a deplasat, de urgenta, la locul accidentului.

Conform primelor informatii obtinute inclusiv pe cale politieneasca, un autocamion la volanul caruia se afla un cetatean roman a lovit mai multe autoturisme stationate intr-o zona cu restrictii de circulatie, ca urmare a efectuarii unor lucrari pe carosabil.

In urma accidentului, 4 persoane aflate in autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt ranite grav si sunt peste 20 de cetateni raniti usor.

Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezulta, inca, decesul sau ranirea vreunui cetatean roman, insa cercetarile sunt in plina desfasurare, urmand sa fie stabilite ulterior identitatile certe ale tuturor victimelor.

Soferul autocamionului, cetatean roman, a fost retinut si se afla la dispozitia autoritatilor elene.

In acest sens, reprezentantii Consulatului General raman in continuare la locul accidentului, fiind in legatura directa cu autoritatile elene competente".

UPDATE 4: Potrivit site-ului de stiri iefimerida.gr, soferul care a provocat accidentul este un cetatean roman, care conducea un vehicul inmatriculat in Bulgaria. Si site-ul skai.gr scrie ca tirul avea numere de Bulgaria.

UPDATE 3: Postul de televiziune Ant1 News anunta ca sunt patru morti si 23 de raniti. Potrivit televiziunii citate, soferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost prins la scurt timp de autoritati. De asemenea, corespondentul postului de stiri afirma ca acesta ar fi cetatean roman.

UPDATE 2: Kathimerini anunta ca soferul tirului care a provocat accidentul, cetatean strain, a fost arestat.

UPDATE 1: Potrivit cotidianului grec Kathimerini, patru persoane si-au pierdut viata in accident si cel putin 20 au fost ranite.

______

Cel putin trei persoane au murit si alte 14 au fost ranite intr-un accident in lant, in care au fost implicate aproximativ 40 de vehicule, produs duminica dimineata in nordul Greciei, au anuntat autoritatile, citate de Greek Reporter.

Tragicul accident accident a avut loc in jurul orei locale 10.30 (10.30, ora Romaniei), pe autostrada Egnatia, in apropiere de orasul Veria din nordul tarii.

Martorii au relatat ca un tir care circula cu viteza a intrat intr-o coloana de masini stationate temporar din cauza unor lucrari la autostrada.

Imaginile surprinse de presa greaca arata un nor de fum negru ridicandu-se de la locul accidentului.