Tanara infirmiera franceza, voluntara a organizatiei Medecins sans frontieres (MSF), care a fost contaminata cu virusul Ebola in timpul unei misiuni in Liberia, "s-a vindecat si a parasit spitalul", a anuntat sambata ministrul francez al Sanatatii, Marisol Touraine, intr-un comunicat citat de AFP, transmite Mediafax.

Repatriata la 19 septembrie in Franta, tanara, care a fost primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, a fost tratata intr-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de "tratamente experimentale".

Marisol Touraine a autorizat, prin decret ministerial, folosirea in Franta a trei medicamente, in special a antiviralului Avigan produs de firma japoneza Toyama Chemical (filiala a FujiFilm), folosit in mod normal impotriva gripei. Conform FujiFilm, infirmiera ar fi beneficiat de acest tratament.

Marisol Touraine s-a declarat in comunicat "foarte bucuroasa de aceasta evolutie favorabila si saluta din nou angajamentul si curajul acestei tinere, precum si mobilizarea tuturor celor care lupta pe frontul teribilei epidemii de Ebola in Africa de Vest".

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 3.439 de morti in Africa de Vest din 7.478 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) realizat la 1 octombrie si publicat vineri.