In premiera, Rusia are mai multe focoase nucleare instalate pe rachete balistice decat SUA
Rusia dispune la ora actuala de 1.643 de focoase instalate pe rachete balistice intercontinentale, rachete balistice lansate de pe submarine si bombardiere grele. SUA are 1.642, arata datele facute publice miercuri.
Numarul de focoase nucleare ale Rusiei, facute publice la 1 septembrie intr-un raport cerut de acordul START din 2010 (New Strategic Arms Reduction Treaty), arata o crestere de 131 fata de ultima declaratie de pe 1 martie. SUA a anuntat o crestere de 57 de focoase nucleare in acelasi interval.
Este neclar de ce a crescut numarul de focoase nucleare in intervalul mentionat, arata Washington Post. Trebuie totusi amintit ca, in luna martie, Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, moment urmat de criza ucraineana si implicarea Moscovei in evenimentele din estul Ucrainei care au destabilizat tara.
Tratatul New START limiteaza numarul de focoase nucleare pe care le poate instala fiecare parte la 1.550, stabilind si o limita de 700 de rachete si bombardiere si 800 de lansatoare desfasurate si nedesfasurate.
Potrivit sistemelor de livrare stabilite de tratat, cele mai recente rapoarte oficiale ale arsenalului rus curent de rachete balistice intercontinentale amplasate, rachete balistice lansate din silozuri si bombardiere grele ridica numarul acestora la 528, de la 498.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Aici este marea magarie putinista. In loc sa foloseasca imensele rezerve naturale pe care le are Rusia, pentru a imbunatati nivelul de trai al rusilor, el isi face puscoace si invadeaza alte popoare.
Nimeni nu spune ca nu trebuie sa te aperi dar Putin, ca si Hitler la vremea lui, este agresorul.
Cand incepea cursa de inarmare nucleara, in anii 1960, rusii stateau cate 3 familii intr-un apartament de 3 camere...pt ca banii se duceau pe armament, nu pe blocuri.
"asa a fost in Rusia de cand este lumea" - si in alta parte cum a fost sau cum este?
un elvetian, venit dintr-o tara unde procentul de proprietari este sub 50%, isi poate permite oricand sa cumpere bordeiul de paie al romanului si sa-i traga utilitati sau cotetzul de betoane din siberia, dar nu cred ca il atrage prea tare statul la coada vacii..
Un exemplu de colonie americana avem ?
"The income gap between the rich and the rest of the US population has become so wide, and is growing so fast, that it might eventually threaten the stability of democratic capitalism itself" - Alan Greenspan
Cred ca distanta dintre saraci si bogati spune mai mult despre o tara.
Am fost surprins sa descopar ca Romania este pe locul intii (2012) la rata proprietarilor de case cu 96.6%., urmata de Rusia pe locul 11 cu 84% , US pe 34 cu 65% si Elvetia pe 43 cu 44%. Aici este discutabil tipul locuintei dar si modul de viata (migrator, dupa locul de munca). Deci iarasi nu spune mult.
Nivelul de trai cuprinde speranta de viata, mortalitatea la nastere, educatia maxima si venitul brut pe cap de locuitor. 1 Norvegia, 10 Germania, 12 Franta, 14 Canada, 15 US, 16 Elvetia, 17 S Corea, 22 Israel, 24 Grecia, 25 UK. Credeti ca acest "standard of living" are o relevanta? Personal m-am simtit mult mai bine in Israel decit in Canada. Corea de S nu mi se pare normal sa fie la un pas de Elvetia.
Nu am nimic nici cu Putin si nici cu Obama. Dar stiu un lucru, constructia unei case o incepi cu fundatia, daca aceasta nu-i ca lumea pacat de restul. Adica cind criticati pe cineva trebuie sa o faceti la fel cu toti - numai asa veti avea o opinie echidistanta. De exemplu, Rusia nu-si foloseste rezervele cum trebuie, si poate ca aveti dreptate. Romania este cea mai bogata tara europeana si aproape cea mai frumoasa. Isi foloseste aceste avantaje cum trebuie? Punindu-l pa Putin alaturi de Hitler parca ati fi Hillary, care a ordonat asasinarea propriului ambasador.
Este mare pacat sa dati cu pietre, chiar daca este mai usor si va da senzatia de invingator. Vin alegerile. Doriti binele dvs, al familiei si al intregii natiuni. Pe cine votati? Si de ce? Sau poate inainte de vot trebuie schimbata Constitutia? In ce fel?
A te lua dupa Greenspan sau Lenin , este totuna caci la acelasi dezastru ajungi.
Am fost In Rusia de mai multe ori si in mai multe regimuri si cunosc viata rusului de rand caruia numele lui Stalin ii provoaca si acum fiori pe sira spinarii (cu toate ca acesta nici macar nu a fost rus). Asa ca, in ciuda cifrelor din statistici, despre proprietarii de case, rusul de rand, ca si romanul de rand, traieste rau.
Spuneti ca sunt impartial cu critica ? Sa inteleg ca pentru raptul crmeei trebuie sa il critic si pe Obama ? Pentru amenintarile cu razboiul asupra noastra, venite de la Moscova, trebuie sa ii critic pe spanioli ? Despre ce echidistanta vorbiti ?
Avem un stat agresor Rusia, mai multe state victima Ukraina, Georgia, Cecenia...etc si NATO care se opune expansiunii rusesti.
Ce nu intelegeti ? Pe cine trebuie sa critic ?
Despre cum, ce si de ce votez eu, m-am exprimat clar in toate postarile mele de pana acum iar schimbarea pe care mi-o doresc este cea pentru adevarata democratie, moralitate, justitie si un nou sistem politic eficient si mai ales JUSTITIABIL.
Despre echidistanta, stiu ca intotdeauna sunt doi, ca sa-mi formez o parere ii ascult pe amindoi.
Spuneti "raptul crmeei", stiati ca Comisia Europeana a fost informata de serviciile estone de crimele unor lunetisti si de existenta unor morminte nemarcate in Odesa? Dar intrebarea este cum de n-au sarit in sus? Probabil ca au si ei informatiile lor ca nu rusii sunt faptasii. Si in orice caz, daca luati o paralela la nivelul Iasului, la sud teritoriul a fost rus dintotdeauna chiar si dupa ce le-au permis vikingilor sa se stabileasca in zona. Inainte de evenimentele din Ucraina, numai pentru datoria legata de gazele naturale, Rusia avea de primit cam 4.5 bilioane dolari. Stiti ca in orice afacere sunt dobinzi si penalizari la intirzieri, dar Rusia le-a oferit o reducere de pret la 268.50 $/i000 mc. Dupa schimbarea presedintelui, s-a revenit la 185 $/1000 mc. "IMF agreed to loan Ukraine $15 billion—with conditions attached". "Ukraine needs to find about $25 billion this year to finance its large current-account deficit". Dupa cum s-au purtat cu romanii privind perimetrul de linga Insula Serpilor, nu am nici o indoiala ca vroiau sa scapr de toate datoriile prin intrarea in UE - credeti ca ar fi fost posibil?
Ati amintit de ceceni, stiati ca ISIS sunt la origine, in principal, rebeli sirieni (adfica al-Qaeda si ceceni) antrenati si inarmati de NATO in Turcia?
Asa este, Stalin a fost georgian. Dar uitati o noutate: 32% din populatia adulta americana practica double-up household - adica nu-si pot permite chiria apartamentului si atunci se asociaza (fara nici o legatura matrimoniala sau de sex, ca asta poate fi o explicatie a degenerarii spre uni-sex, este alta chestie). Stiiati ca bogatii lumii (1% din populatie) detin cam jumate din bogatia lumii?
Apropo de democratie: mare scandal in UK cu o lege sa-i oblige pe bogati sa-si plateasca taxele.
Priviti la cele doua germanii. Nici acum, dupa 25 de ani, fostii RDG-isti nu isi pot intra in ritm.
Am dat exemplul germaniei pentru a se vedea clar ca acelasi popor (german), traind in doua sisteme politice diferite, au comportament, moralitate si valori diferite.
De aceea spun ca politicienii de astazi, vor dainui atat cat va dainui si acest sitem politic mizerabil si ca singura modalitate de a putea reveni la normal, este schimbarea sitemului.
Ca vorbiti de comunism (in general nu numai de cel din Germania), imi este teama sa va intreb daca cel putin stiti ce-i aia. Pentru ca parerea mea este ca, comunismul nici n-a existat vreodata. Lenin l-a adaptat destul de rapid unei dictaturi .. revolutionare, similara cu sistemul capitalist. Si intr-o parte si in alta, unii vor avea lipsuri iar altii au de toate. Spuneati, mai sus, ca ati fost prin Rusia - sa va intreb daca ati fost si prin ... America? Asa, ca sa aveti o ideie de "normalitatea" pe care vi-o doriti.
Eu, ca am ajuns la confesiuni, nu-i ador nici pe unii nici pe altii. Omul trebuie sa stie ce vrea si sa nu-si doreasca ce i se pune in farfurie. Existenta unui electorat normal va genera o administratie normala, si nu invers.
Oamenii nu s-au schimbat prea mult fata de acum 10000 de ani... doar nu ne inchipuim ca filozofia pe internet si cateva simfonii ale lui Beethoven vor schimba ceva. Naspa.
Orice baza sau submarin care lanseaza simultan mai mult de 2-3 rachete mai mult ca sigur ca o sa fie praf de una din rachetele defecte.
sa nu subestimam inteligenta si tenacitatea rusilor. chiar daca de-a lungul timpului noi am fost in umbra imperiului lor si am avut de suferit, asta nu schimba cu nimic faptul ca sunt a doua putere militara din lume in timp ce tarile 'tampon' de la marginea NATO, cum e Romania, nu sunt in stare nici macar sa isi construiasca o flota aeriana.