Zece persoane si-au pierdut viata, miercuri, la Donetsk, bastion al separatistilor din estul Ucrainei, in urma unor bombardamente care au lovit un maxi-taxi si o scoala, in prima zi a noului an scolar, in pofida armistitiului semnat intre guvernul ucrainean si rebelii pro-rusi, relateaza AFP.

La zece zile dupa semnarea, la Minsk, a unui acord ce prevede instituirea unei zone-tampon intre armata ucraineana si sectorul controlat de separatisti de-a lungul frontierei cu Rusia, o racheta a cazut, in jurul orei locale 10.00, peste un maxi-taxi aflat intr-o statie de autobuz, sase persoane fiind ucise si o persoana ranita, a informat administratia regionala.

In acelasi timp, un obuz a cazut la cinci metri de o scoala, ucigand patru adulti si ranind alti opt, potrivit aceleiasi surse. Peste 200 de persoane se aflau in cladire, a precizat administratia regionala.

Scoala este situata in cartierul Kievski, la circa 4 kilometri de aeroport, teatrul unor lupte intense in ultimele zile. Ferestrele au fost sparte de suflul exploziei, potrivit sursei citate.

Peste 3.200 de persoane si-au pierdut viata in cele cinci luni de conflict in Ucraina.