Primul caz al unui bolnav care a contactat virusul Ebola in Africa a fost diagnosticat in Statele Unite, a anuntat marti un purtator de cuvant al Centrului american de control si preventie a bolilor (CDC), citat de AFP. Acesta este si primul caz de diagnostic al bolii in afara Africii.

Bolnavul, un barbat, calatorise in Liberia si este in prezent internat la Health Presbyterian Hospital din Dallas, in Texas (sud).

"In ceea ce priveste simptomele si recentele calatorii efectuate, l-am internat in l-am plasat in carantina pentru a determina daca este infectat cu virusul Ebola", a precizat anterior spitalul.

Infectia sa a fost insa confirmata de analizele efectuate de CDC. Spitalul nu a comunicat identitatea si varsta pacientului.

Duminica, un medic american in contact cu virusul Ebola in Sierra Leone a fost repatriat si plasat in carantina pentru obervatie intr-o clinica a Institutului american de sanatate (NIH) in apropiere de Washington.

Acesta lucrase ca voluntar intr-un centru de tratament al Ebola in Sierra Leone.

Doi medici americani si un misionar repatriati in Statele Unite dupa ce fusese infectati in Liberia au fost declarati vindecati.

Epidemia Ebola, cea mai grava de la aparitia virisului in 1976, a ucis peste 3.000 de oameni, virusul ucigand aproape jumatate dintre cele 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).