Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi suferit o interventie chirurgicala la Phenian la jumatatea lui septembrie, dupa ce si-ar fi fracturat ambele glezne, si este internat in spital, a declarat luni o sursa pentru cotidianul sud-coreean Chosun, citat de Mediafax.

"Am auzit ca Kim Jong-un s-a lovit la glezna dreapta in iunie (...) si a sfarsit prin a-si fractura ambele glezne pentru ca nu s-a tratat", a declarat sursa citata, care a vizitat recent Coreea de Nord.

Sursa a adaugat ca Kim a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica Bonghwa, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang inalt, la jumatatea lui septembrie, iar in prezent este in perioada de recuperare.

Un oficial din cadrul serviciilor de infomatii a declarat ca masina oficiala a lui Kim nu pare sa fi parasit Phenianul, prin urmare este posibil ca acesta sa fi ramas in capitala.

Oficialul a afirmat ca Kim este supraponderal si pare sa-si fi luxat glezna in timpul unui tur istovitor la baze militare si fabrici din zona Cuban. Kim are aproximativ 170 de centimetri inaltime si a luat constant in greutate de la preluarea puterii.

Au fost speculatii ca obezitatea si alcoolul i-au provocat guta. Kim a lipsit de la sesiunea parlamentara de joi din Phenian, iar un oficial guvernamental a declarat ca este "improbabil ca un tanar ca Kim Jong-un sa fi lipsit de la Marea Adunare Populara doar pentru ca are guta".

Televiziunea publica a recunoscut joi, in timpul unui reportaj, ca Kim schiopateaza si ca este bolnav. Serviciile de informatii sud-coreene au aflat ca o echipa de medici din Europa a mers recent in Coreea de Nord.