Cel putin 12 persoane, intre care noua soldati ucraineni, au fost ucise in confruntarile cu separatistii pro-rusi in ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai grav bilant din estul Ucrainei de la instituirea unui armistitiu la inceputul lunii septembrie, au anuntat luni autoritatile, potrivit AFP.

"Noua soldati au fost ucisi si 27 au fost raniti in ultimele 24 de ore", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lysenko, intr-o conferinta de presa sustinuta luni la Kiev.

"Ieri (duminica), rebelii au incercat inca o data sa ia cu asalt aeroportul din Donetsk", a mai afirmat Lysenko. "Unul dintre vehiculele noastre blindate a fost atins, parasutistii nostri au suferit pierderi", a adaugat el, fara a preciza numarul militarilor ucisi in acest atac.

De la incheierea, la 5 septembrie, a unui acord de incetare a focului, violentele s-au diminuat in regiunile separatiste Donetsk si Lugansk, desi incalcari regulate ale armistitiului au dus la moartea a cel putin 56 de militari si civili, potrivit unui bilant intocmit de AFP.

Violentele din weekend intervin in contextul in care militarii si rebelii incearca sa implementeze o zona demilitarizata de 30 de kilometri de o parte si de alta a liniei de front.

Peste 3.200 de persoane si-au pierdut viata in cele cinci luni de conflict in Ucraina.