Serviciile de informatii americane au subestimat activitatea Statului Islamic in Siria, care a devenit "punctul zero" pentru jihadistii din intrega lume, a declarat presedintele Barack Obama in cadrul unui interviu difuzat duminica de postul de televiziune CBS.

Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

In acelasi timp, SUA au supraestimat capacitatea armatei irakiene de a lupta cu grupurile de militanti, a mai afirmat Obama in interviul acordat pentru emisiunea "60 Minutes" vineri, la doar cateva zile dupa ce liderul american si-a prezentat pozitia in fata Adunarii Generale a ONU, pledand in favoarea actiunii.

Citand comentarii facute anterior de James Clapper, directorul Agentiei Nationale de Informatii din SUA, Obama a recunoscut ca serviciile de informatii americane au subestimat situatia din Siria.

Militantii islamici s-au ascuns dupa ce armata americana a lovit al Qaeda in Irak, cu ajutor din partea triburilor irakiene, a declarat liderul de la Casa Alba.

"Insa in ultimii ani, in timpul haosului razbiului civil din Siria, cand, in esenta, zone imense din tara au ramas neguvernate, au reusit sa se reconstituie si sa profite de acel haos", a declarat Obama.

"Astfel incat, acesta a devenit punctul zero pentru jihadistii din intreaga lume", a adaugat presedintele american.