Un membru al Guvernului britanic a demisionat, sambata, cu o zi inainte de publicarea de catre tabloidul Sunday Mirror a unui articol care dezvaluie ca acesta a trimis mai multe fotografii cu caracter sexual explicit unui jurnalist ce se prezentase drept o simpatizanta a sa, anunta Mediafax.

"Am decis sa demisionez din functia de ministru pentru Societatea Civila dupa ce am fost informat in legatura cu publicarea unui articol in aceasta duminica", a declarat Brooks Newmark, membru conservator al Parlamentului britanic din 2005.

Sunday Mirror afirma ca Brooks Newmark, in varsta de 56 de ani, a facut schimb de fotografii "cu caracter pornografic" cu un jurnalist independent care pretindea ca este o simpatizanta politica.

In cursul unei conversatii private pe o retea de socializare, Brooks Newmark a "trimis o fotografie foarte indrazneata, care il arata gol", adauga tabloidul.

Ministrul l-a invitat, de asemenea, pe jurnalist la o intalnire in cadrul unei conferinte organizate de Partidul Conservator duminica.