Gruparea Khorassan, afiliata retelei teroriste al-Qaida si bombardata de catre Statele Unite in nord-vestul Siriei, se pregatea sa lanseze "atacuri majore" impotriva unor tinte din Europa sau Statele Unite, a anuntat marti Pentagonul, scrie AFP.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby a declarat, de asemenea, la o conferinta de presa ca loviturile efectuate asupra gruparii Statul Islamic in Siria au fost "foarte reusite".

Gruparea Khorasan care face parte din Al-Nosra, filiala siriana a al-Qaida, "se afla in ultima faza de pregatire pentru executarea unor atacuri impotriva unor tinte occidentale majore si chiar a unor tinte diin Statele Unite", a declarat generalul William Mayville, director de operatiuni al Statului Major.

"Noi estimam ca gruparea Khorasan era aproape de faza de executie a unui atac, fie in Europa, fie in Statele Unite ale Americii", a spus el.

Ministrul Justitiei, Eric Holder, a declarat ca gruparea era cunoscuta de Serviciile de informatii americane "de doi ani" si a determinat o inasprire a controalelor in luna iulie, pe aeroporturile din Europa sau Orientul Mijlociu, pentru zborurile cu destinatia Statele Unite.