Mossadul, serviciul secret israelian, a lansat marti un nou site pentru a recruta spioni, promovand munca agentilor intr-un videoclip demn de un thriller hollywoodian, scrie AFP.

"Obiectivul e sa facem organizatia mai accesibila pentru potentiali recruti care nu cunosc varietatea posturilor propuse", explica, intr-un comunicat, biroul de presa al premierului Benjamin Netanyahu, de care depinde in mod direct Mossad.

Site-ul, disponibil in ebraica, engleza, franceza, rusa, araba si farsi, afirma: "Indiferent care ar fi tara voastra, nationalitatea, religia (...) ne puteti contacta". In schimb, sunt promise salarii foarte bune candidatilor barbati si femei "care stiu sa pastreze un secret".

Tamir Pardo, seful Mossad, care s-a facut remarcat in mai multe randuri in cadrul unor operatiuni de comando in lume, cere in comunicat "mobilizarea celor mai bune creiere" pentru "a face fata amenintarilor cu care se confrunta Israelul".

Mossad, caruia ii este atribuita asasinarea a numerosi lideri palestinieni si arabi ostili statului evreu, publica in mod regulat oferte de angajare prin intermediul a mici anunturi plasate in ziare.