Presedintele american Barack Obama a criticat joi "agresiunea" ruseasca din estul Ucrainei, in timpul unei intalniri cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, pe care l-a primit la Casa Alba, informeaza AFP.

Obama l-a laudat pe presedintele ucrainean pentru initiativa "dificila" prin care a fost de acord sa le acorde mai multa autonomie si o amnistie pentru separatistii din est.

"Din pacate, am vazut agresiunea Rusiei, mai intai in Crimeea si, mai recent, in unele zone din estul Ucrainei", a declarat Obama, dupa sedinta din Biroul Oval.

Obama sustine ca legea care acorda o mai mare autonomie pentru separatistii din Est ar trebui sa le ofere oamenilor din aceste regiuni incredere ca drepturile lor vor fi respectate. "Aceasta lege nu a fost usor de votat, dar cred ca demonstreaza angajamentul domnului Porosenko in favoarea Ucrainei".

Petro Porosenko a pledat pentru o solutie pasnica pentru incheierea conflictului. "Singura modalitate de a reduce tensiunile este procesul de pace. Speram ca incetarea focului care dureaza de 12 zile se va transforma intr-o pace reala".