O echipa de ziaristi BBC a fost agresata de persoane necunoscute in sudul Rusiei, unde realiza un reportaj despre soldatii "ucisi in apropiere de granita cu Ucraina", a anuntat joi televiziunea britanica, citata de AFP.

"Echipa noastra a fost batuta cu violenta, camera a fost distrusa si furata", a afirmat BBC, intr-un comunicat.

Trei ziaristi ai echipei anchetau in Astrahan (sud) "moartea soldatilor rusi in apropiere de granita cu Ucraina" in momentul in care au fost "agresati de barbati neidentificati intr-un atac premeditat", potrivit sursei citate.

Dupa ce au fost agresati, ziaristii, dintre care cel putin unul, Steve Rosenberg, este britanic, au fost dusi la un post de politie "pentru patru ore de interogatoriu si au descoperit ulterior ca cardul de memorie (...) a fost sters", a afirmat BBC.

"Agresiunea lor si distrugerea materialului si a inregistrarilor fac parte clar dintr-o tentativa premeditata care vizeaza impiedicarea ziaristilor acreditati de a face un reportaj", a acuzat BBC.

Politia din Astrahan a precizat ca ancheteaza acest incident.

In presa rusa nu apare aproape nicio informatie nefiltrata de cenzura in ceea ce priveste trupele rusesti din Ucraina.

Cel putin 200 de soldati rusi ar fi fost ucisi in estul Ucrainei, unde luptau alaturi de separatistii pro-rusi impotriva armatei ucrainene, potrivit militantilor pentru drepturilor omului.

Mai multi ziaristi care realizau anchete legate de moartea soldatilor rusi au fost amenintati sau batuti in ultimele saptamani, la fel ca si deputatul de opozitie si ziaristul Lev Shlosberg, internat dupa ce a fost agresat de trei necunoscuti.