O tanara Yazidi, capturata de catre ISIS, a dezvaluit abuzurile extreme la care a fost supusa ca sclav sexual in mainile extremistilor Statului Islamic. In varsta de 17 ani, Mayat (n.red. nu este numele real al fetei), a fost rapita de catre membrii ISIS pe 3 august in timpul unei ofensive in zona Sinjar, relateaza The Independent.

Barbatii i-au permis lui Mayat, care stie limba engleza, sa vorbeasca. "Pentru a ne rani si mai mult, ne-au spus sa le descriem parintilor nostri in detaliu ceea ce ne fac".

Parintii fetei, refugiati in Kurdistan, au dat numarul de telefon al acesteia unui jurnalist de la publicatia italiana La Repubblica. Fata l-a rugat pe reporter sa nu ii dea numele pentru ca "ii este rusine cu ce i-au facut".

"O parte din mine ar vrea sa moara imediat, sa intre in pamant si sa stea acolo. Dar, o alta parte inca spera sa fie salvata si sa poata sa isi imbratiseze parintii inca o data", a spus fata.

Mayat este una dintre cele aproximativ 40 de fete rapite de extremisti intr-un oras necunoscut. Adolescenta estimeaza ca varsta celorlalte fete variaza intre 12 si 30 de ani.

"Ce imi fac?", se intreaba fata. "Imi e prea rusine sa spun si nici macar nu stiu cum sa descriu tortura". In interviu, Mayat descrie cum femeile si fetele capturate sunt tinute intr-o casa pazita de gardieni inarmati.

Exista, potrivit lui Mayat, "trei camere de groaza" unde femeile sunt violate, de multe ori de barbati diferiti si pe tot parcursul zilei.

"Ne trateaza ca pe sclavi. Suntem mereu diferitilor barbati. Unii vin direct din Siria", spune aceasta.

"Ne ameninta si ne bat daca incercam sa opunem rezistenta. De multe ori, mi-as dori sa ma bata atat de tare incat sa mor. Dar sunt lasi chiar si in asta. Niciunul nu are curajul sa ne incheie suferinta".

Mayat spune ca unele dintre cele mai tinere fete s-au oprit din vorbit din cauza abuzurilor si au fost luate de catre rapitori. Multe dintre femeile rapite au incercat sa se sinucida.

"Uneori simt ca nu se va termina niciodata. Si chiar daca s-ar termina, viata mea ar ramane pentru totdeauna cu cicatricea torturii pe care am suferit-o in ultimele saptamani. Chiar daca voi supravietui, nu cred ca voi fi capabila sa indepartez oroarea din mintea mea".

Povestea lui Mayat contrazice afirmatiile anterioare ale ISIS, care pretind ca viata sub Statul Islamic pune accentul pe grija fata de vaduve si copii.

Mayat si-a incheiat povestea spunand ca "Mi-au ucis deja corpul. Acum imi omoara sufletul".