Doua avioane de vanatoare americane de tip F-15 au escortat vineri un avion monomotor care nu raspundea la apeluri radio, in spatiul aerian al Atlanticului, a anuntat Comandamentul pentru Aparare Aerospatiala a Americii de Nord (NORAD). In cele din urma, aeronava Socata de tip TBM-700 s-a prabusit la aproximativ 22 de kilometri nord de Port Antonio, Jamaica, informeaza AFP. Actiunile de cautare si salvare au fost deja demarate.

Traseul TBM-700Foto: flightradar24.com

UPDATE Conform ultimelor informatii prabusirea avionului s-a soldat cu moartea a doua persoane. Alte informatii nu se cunosc momentan.

Avionul Socata de tip TBM-700, cu sase-sapte locuri, a decolat vineri dimineata de la Rochester, in statul New York (nord-est), prezentand in planul de zbor destinatia Naples, in Florida (sud-est), a pecizat NORAD intr-un comunicat.

Cum echipajul pastra tacerea, NORAD a trimis la ora locala 11.30 (18.30, ora Romaniei) doua avioane de vanatoare de tip F-15 pentru a-l urmari.

Potrivit postului de televiziune NBC News, care citeaza surse anonime, pilotul a fost vazut in stare de inconstienta si prabusit in cabina de pilotaj.

"Nu stim cine este la bord si in ce stare sunt pasagerii", a declarat pentru CNN Ted Soliday, directorul aeroportului din Naples.

Aici poate fi consultat traseul avionului pana in momentul prabusirii