Jurnalistul american Steven Sotloff, decapitat de jihadistii Statului Islamic (SI), detinea si cetatenia israeliana, a relatat miercuri presa israeliana, citata de AFP.

Jurnalistul Steven SotloffFoto: Captura YouTube

Cotidianul Haaretz a scris in pagina sa electronica, citand un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe, ca Steven Sotloff avea dubla nationalitate - americana si israeliana.

Aparent, autoritatile israeliene au tinut secreta informatia in incercarea de a evita riscurile pentru ostatic, scrie Reuters.

"Autorizat pentru publicare: Steven Sotloff era cetatean israelian. Odihneasca-se in pace", a scris pe Twitter Paul Hirschson, purtator de cuvant al Ministerului de Externe din Ierusalim.

Citand prieteni si colegi de-ai ziaristului, postul public de radio a precizat ca acesta a fost student la Centrul de studii interdisciplinare din Herzliya, la nord de Tel Aviv.

Steven Sotloff provenea dintr-o familie de evrei din Miami, Florida, a adaugat postul de radio.

Statul Islamic, un grup insurgent activ in Siria si Irak, a difuzat marti o inregistrare video cu executia lui Sotloff, pe care a numit-o masura de represalii pentru raidurile aeriene americane. Miercuri, SUA au confirmat autenticitatea inregistrarii.