Agentia de presa rusa Ria Novosti a anuntat miercuri moartea fotografului sau Andrei Stenin, dat disparut pe 5 august, scrie AFP. Moscova denunta decesul acestuia drept o “moarte barbara” provocata de fortele ucrainene.

“Colegul nostru, fotograful Andrei Stenin, a murit. Se pare ca nu a fost prizonier. A murit in urma cu o luna”, anunta RIA. “Masina sa a fost tinta unor tiruri si a fost arsa pe un drum de langa Donetsk”, a precizat Dmitri Kisselev, redactor-sef al agentiei.

Este vorba despre “o moarte barbara” iar primele elemente de care dispun anchetatorii “arata ca este vorba de un act comis de fortele ucrainene si membrii Garzii nationale, care controleaza, potrivit martorilor, teritoriul”, a denuntat ministrul rus al Afacerilor externe intr-un comunicat.

Moscova a cerut “o ancheta minutioasa si fara prejudecati”.

In varsta de 33 de ani, Stenin se afla in Ucraina din 13 mai si lucra pentru agentia de presa apropiata de putere, care aparinte agentiei Rusia Segodnia (Rusia Astazi).

El urmarea o coloana de vehicule de refugiati, protejati de separatisti, cand a fost luat ca tinta de armata ucraineana, ale carei tiruri “au distrus peste 10 masini cu civili”, potrivit Comisiei de ancheta a Rusiei, organism insarcinat cu principalele anchete.