Belgia va trimite miercuri sau cel tarziu joi la Bruxelles numele propus pentru a ocupa postul de comisar in cadrul noii Comisii Europene, a declarat Kris Peeters (partidul Democrat-Crestin Flamand), unul dintre cei doi politicieni insarcinati cu formarea noului Guvern federal, potrivit FlandersNews.be. Noul presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu va putea astfel anunta o decizie cu privire structura Comisiei inainte de joi.

Kris Peeters a declarat pentru VRT News ca cei implicati in negocierile din cadrul coalitiei federale vor respecta termenul de 3 zile anuntat duminica de Juncker.

In calitate de memru al partidului Democrat-Crestin Flamand. Peeters sustine candidatura colegei sale, europarlamentarul Marianne Thyssen. Cu toate acestea, Peeters a refuzat sa indice daca eurodeputatul flamand Thyssen sau liberalul francofon Didier Reynders va fi viitorul comisar european belgian.

Sunt sanse mari ca urmatorul comisar belgian sa fie femeie, pentru ca presedintele CE are nevoie de inca o femeie in echipa de comisari. Esecul de a gasi o alta femeie comisar ar putea rezulta in refuzul Parlamentului European de a aproba noua Comisie.

"Trebuie sa inaintam numele unui candidat bun, si vom anunta despre cine este vorba de indata ce avem o intelegere si nu inainte. In politica, totul este conectat. Este important ca toata lumea sa fie multumita de candidatul pe care il vom propune", a adaugat Peeters.