Statele Unite au efectuat noi atacuri aeriene asupra unor pozitii ale jihadistilor din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) care lupta impotriva fortelor irakiene si kurde in apropierea barajului strategic de la Mosul, in nordul Irakului, a anuntat luni armata americana, relateaza AFP.

Comandamentul responsabil pentru regiune (CENTCOM) a precizat intr-un comunicat ca avioanele de vanatoare americane au continuat sa bombardeze duminica si luni pozitii apartinand SI.

"Atacurile au distrus trei camioane ale Statului Islamic, au avariat un altul in mod important, au distrus un vehicul armat, dar si o pozitie de efectuare de tiruri de mortier din apropierea barajului de la Mosul", a explicat CENTCOM, cu sediul la Tampa, in Florida.

Aceasta ridica la 123 numarul de atacuri aeriene efectuate de fortele americane de la inceputul acestor operatiuni la 8 august.

Astfel, Statele Unite au ajutat armata irakiana si combatantii kurzi sa respinga SI in nordul Irakului si sa reocupe barajul de la Mosul. De asemenea, Statele Unite au livrat arme kurzilor.

In plus, populatia care fuge de lupte a primit ajutor umanitar.

Barajul de la Mosul, cel mai mare din Irak, furnizeaza apa si electricitate pentru cea mai mare parte a regiunii. Jihadistii l-au ocupat la 7 august, potrivit Mediafax.