Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, se va deplasa in Georgia si in Turcia la finalul summitului NATO din Tara Galilor, de saptamana viitoare, pentru a discuta despre conflictele din Siria si Ucraina, relateaza AFP. Hagel va parasi Statele Unite miercuri, pentru o calatorie de sase zile care va incepe la Cardiff, pentru summitul Aliantei Nord-Atlantice, unde liderii statelor membre vor discuta despre "crizele din Ucraina si Orientul Mijlociu si despre modul de a consolida Alianta pe viitor", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, potrivit Mediafax.

Secretarul Apărării va merge ulterior în Georgia, o ţară care nu este membră NATO, dar care doreşte să devină şi "împărtăşeşte îngrijorările pe tema acţiunilor Rusiei în Ucraina", a adăugat contraamiralul Kirby.

Chuck Hagel se va deplasa apoi în Turcia, care este "un aliat-cheie al NATO. Ţinând cont de frontierele sale cu Siria şi Irakul, (Turcia) împărtăşeşte profunda noastră preocupare privind ameninţarea regională reprezentată de" gruparea Statul Islamic, a precizat purtătorul de cuvânt.