​In 29 august, in estul Ucrainei, cele mai puternice lupte armate se dau in zona orasului Luhansk, controlat de pro-rusi, dar inconjurat de armata ucraineana, in zona vestica a orasului Donetk, in spatiul controlat oficial de ucraineni, dar si in zona orasului Novoazovsk, in sud est la marea Azov, acolo unde fortele pro-ruse au deschis un nou front. Informatiile vin prin intermediul unei harti oficiale publicate de Consiliul National de Securitate si Aparare al Ucrainei.

Harta conflictelor din estul Ucrainei - 29 augustFoto: mediarnbo.org

In 29 august, in jurul orasului Luhansk, aflat sub control pro-rus, dar inconjurat de fortele ucrainene, dar si in vestul orasului Donetk, spatiu controlat oficial de ucraineni, se dau cele mai mari batalii, potrivit Consiliului National de Securitate si Aparare al Ucrainei (RNBO, prescrutare oficiala).

In plus, un nou front a fost deschis la marea Azov, acolo unde fortele pro-ruse au atacat si au declansat un conflict armat in orasul Novoazovsk.

Mai jos harta situatiei din 29 august data publicitatii de catre autoritatile de la Kiev (in engleza):

Mai jos, o animatie cu evolutia conflictului din 17 august si pana in prezent (hartile sunt din 17, 19, 20, 21, 27, 28 si 29 august):