Tensionarea situatiei in sud-estul Ucrainei este o "consecinta directa" a politicii "nesabuite" a autoritatilor de la Kiev, a declarat joi ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, citat de agentia RIA Novosti.

"Tensionarea din prezent a situatiei in sud-estul Ucrainei este o consecinta directa a politicii nesabuite a Kievului, care duce un razboi impotriva propriului popor", a apreciat Ciurkin.

In opinia sa, Kievul "lupta impotriva celor care au un alt punct de vedere, interzice partide politice si activitatea unor institutii de presa".

Declaratiile lui Ciurkin intervin in contextul unor acuzatii ale Kievului si Occidentului vizand o "incursiune rusa" in estul Ucrainei.

La randul sau, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi ca Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina.

Administratia prooccidentala de la Kiev a acuzat joi ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Insa Rusia a negat informatiile ca ar fi trimis militari sa lupte in Ucraina.